Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over wat wij doen? Stuur gerust een mailtje, bel ons of vul het contactformulier in.

Contactformulier

Verzonden

Bedankt voor je bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Oops! Er is iets fout gegaan.
Probeer het later opnieuw of neem via een andere route contact met ons op.
FAQ

Veelgestelde vragen

Wat doet Miracle Tree Malawi?

Miracle Tree Malawi is een sociale onderneming in Malawi die gespecialiseerd is in duurzame, biologische landbouw. Miracle Tree verbouwt en verwerkt Moringa en traint medewerkers en schoolkinderen om zelf organisch te verbouwen.

Wat is de Moringa plant (de Miracle Tree)?

Moringa, ook wel bekend als de 'Miracle Tree', is een snelgroeiende, bladverliezende boom afkomstig uit delen van Afrika en Azië. De boom staat bekend om zijn voedingsrijke bladeren die rijk zijn aan essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten. Moringa bladeren bieden tal van gezondheidsvoordelen, zoals het versterken van de immuniteit, het bestrijden van ontstekingen en het verhogen van energieniveaus.

Wat zijn voordelen van Moringa?

Moringa biedt verschillende voordelen voor de gezondheid. Ten eerste is het rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten, wat bijdraagt aan een uitgebalanceerd dieet. Ten tweede heeft Moringa sterke ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen die helpen bij het bestrijden van chronische ziekten en het verminderen van ontstekingen. Ten slotte kan het de immuniteit verbeteren en de energie en vitaliteit verhogen, wat gunstig is voor algehele gezondheid en welzijn.

Waarom is duurzame, biologische landbouw relevant voor Malawi?

80% van de bevolking in Malawi leeft van eigen gewassen en geeft 30 tot 50% van hun totale inkomen uit aan kunstmest. Deze kosten kunnen ze besparen als ze weten hoe ze zelf vruchtbare compost kunnen maken van beschikbare materialen; materialen die de boeren op dit moment verbranden. Duurzame, biologische landbouwmethodes zorgen voor een enorme kostenbesparing, gezondere gewassen en een betere oogst.